GEGEVENSBESCHERMINGBELEID

GEGEVENSBESCHERMINGBELEID



We hechten veel belang aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Met de volgende privacyverklaring informeert u over welke gegevens we verwerken en hoe we dit doen. Het bevat ook informatie om ons te contacteren als u vragen of bemerkingen over de bescherming van uw persoonsgegevens heeft. 

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn gegevens?

De verwerkingsverantwoordelijke ("controller") is FHP Vileda S.C.S., Avenue André Ernst 14, Zoning Industriel de Petit-Rechain, 4800 Verviers (België), KBO 0448.848.692     (hierna “wij”). 

Welke gegevens verwerken wij en wat is de bron van deze gegevens?

Wij verwerken persoonlijke gegevens die wij in de loop van onze zakelijke relaties van u ontvangen. We verwerken gegevens die we op legitieme wijze hebben ontvangen van 
  • van een partner die u een volmacht heeft gegeven 
  • van een zakelijke partner
  • van beschikbare openbare bronnen (bijvoorbeeld kruispuntbank voor ondernemingen, adressenlijst, media, deelnemers aan handelsbeurzen). 
De categorieën van persoonsgegevens zijn uw contactgegevens (zoals aanhef, naam, land, adres, e-mailadres en telefoonnummer, leveringsadressen, bestel- en factureringsinformatie, kredietbeoordelingsinformatie, documentatiegegevens, beursnotulen, enz.).

Voor welke doeleinden en op welke rechtsgrondslag verwerken wij de gegevens?

We verwerken uw persoonsgegevens uitsluitend in het kader van onze commerciële activiteiten.
Bovendien vindt de gegevensverwerking plaats op basis van gerechtvaardigd belang, voor de uitvoering van een contractuele relatie of om precontractuele maatregelen te nemen, op basis van uw toestemming of als u contact met ons opneemt (bijvoorbeeld op beurzen, per e-mail , per post, telefonisch of via deze website). 
Uw  persoonsgegevens verwerken we voor de volgende doeleinden:
  • Bezoek van deze website 
  • Bezoekersregistratie, Wi-Fi gasttoegang
  • Organisatie van beurzen en evenementen
  • Direct marketing
  • Interactie met sociale media
  • Orderverwerking, levering, facturering
  • Voor wettelijke verplichtingen (douane- en nalevingscontroles, ongevalverslagen)
  • Kwaliteitscontroles en kwaliteitscertificaten, 
Indien we uw gegevens verwerking op basis van uw toestemming kunt u uw toestemming te allen tijde intrekken zonder opgave van redenen. Het intrekken van de toestemming laat de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan, onverlet. 

Wie ontvangt mijn gegevens?

We dragen uw gegevens over aan volgende ontvangers. Als het mogelijk is, worden de gegevens geanonimiseerd of gepseudonimiseerd: 
  • Andere entiteiten binnen onze groep, dat wil zeggen, alleen die functies of werknemers ontvangen uw gegevens, als ze nodig zijn om te voldoen aan onze contractuele, wettelijke of reglementaire verplichtingen of om onze gerechtvaardigde belangen te beschermen
  • Onze verwerkers, zoals
    • Beveiligingsbedrijf voor autorisatie van toegangsrechten
    • IT- en hosting service providers
    • Kredietinstellingen en betalingsproviders om betalingsverrichtingen te verwerken bij het bestellen
    • Backoffice-serviceprovider voor het verwerken van reclamemailings
    • Leveranciers voor het afhandelen van product- en monsterbestellingen
    • Laboratoria voor het testen van producten
    • Logistiekbedrijf om uw bestelde goederen te verzenden
    • Sociale media netwerken
    • Distributeurs, als ze uw gegevens nodig hebben om uw bestelling te verwerken
    • Bureaus voor enquêtes en marketingactiviteiten.
  • Overheden en instellingen (belastingkantoren, overheden, douanekantoren), op voorwaarde dat er een wettelijke of reglementaire verplichting bestaat om dat te doen.
Alle verwerkers en distributeurs zijn contractueel verplicht om uw gegevens alleen te verwerken als onderdeel van de levering van diensten en in overeenstemming met de toepasselijke voorschriften voor gegevensbescherming. 

Hoelang bewaren wij uw gegevens?

We slaan uw gegevens alleen op voor zolang als nodig om de commerciële transactie te verwerken en om te voldoen aan vereisten op het vlak van documentering. We bewaren uw gegevens gedurende maximaal 10 jaar vanaf het einde van onze commerciële relatie. 
Gegevens in verband met sollicitaties bewaren we ten minste 6 maanden na voltooiing van het recruteringsproces.

Welke rechten heeft u?

Onder de voorwaarden en modaliteiten voorzien door de toepasselijke wet, heeft u 
  • het recht op toegang en om informatie op te vragen over welke gegevens we over u opslaan, 
  • het recht om deze gegevens te corrigeren, 
  • het recht om deze gegevens te laten verwijderen. 
  • Het recht op beperking van de verwerking
  • Het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking
  • Het recht op gegevensoverdracht
  • Het recht om uw toestemming terug te trekken wanneer de verwerking plaatsvond op grond van uw toestemming.
Neem in eerste instantie contact op met de persoon die als laatste contact met u heeft gehad. U kan ook contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming. 
Freudenberg Home and Cleaning Solutions GmbH
Data Protection Officer
Im Technologiepark 19
69469 Weinheim
Germany
data_privacy@fhp-ww.com

Als u van mening bent dat we Europese gegevensbeschermingswetten overtreden bij het verwerken van uw gegevens, vragen we u contact met ons op te nemen om uw zorgen kenbaar te maken. 
U hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de relevante toezichthoudende autoriteit voor gegevensbescherming:
Gegevensbeschermingsautoriteit
Drukpersstraat 35, 1000 Brussel
Tel: +32 (0)2 274 48 00
Fax: +32 (0)2 274 48 35
contact@apd-gba.be
https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/

Afhankelijk van de instellingen van uw webbrowser kan er automatisch informatie bewaard worden op uw computer in de vorm van cookies. U heeft de mogelijkheid de cookies al dan niet te accepteren. Meer informatie vindt u in ons cookie beleid.

Gebruik van Google Analytics en Google Tag Manager


Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalysedienst die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt “cookies”: tekstbestanden die op uw computer worden geplaatst om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De informatie over uw gebruik van deze website die door de cookie wordt verzameld, wordt meestal naar een Google-server in de VS verstuurd en daar opgeslagen. Wanneer op deze website evenwel IP-anonimisering is geactiveerd, wordt uw IP-adres binnen lidstaten van de Europese Unie of andere staten die de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte hebben ondertekend, vooraf door Google ingekort. Alleen in uitzonderingsgevallen wordt het IP-adres naar een Google-server in de VS overgebracht, waarna het daar wordt ingekort. Namens de beheerder van deze website gebruikt Google deze informatie om uw gebruik van de website te evalueren, om rapporten op te stellen over de activiteit op de website en om de websitebeheerder verdere diensten aan te bieden in verband met het gebruik van de website en het internet.

Het IP-adres dat in de context van Google Analytics door uw browser wordt verstrekt, wordt niet met andere Google-informatie gecombineerd.

U kunt het gebruik van cookies weigeren door de instellingen van uw browser aan te passen. We wijzen er echter op dat u mogelijk niet van alle functies van de website gebruik kunt maken als u dit doet. U kunt Google er ook van weerhouden de door de cookie gegenereerde gegevens en de informatie in verband met uw gebruik van de website (inclusief uw IP-adres) te verzamelen en te verwerken door de browser-plugin te downloaden via de volgende link: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Deze website gebruikt Google Analytics met de extensie “_anonymizeIp()”. IP-adressen worden hierdoor in ingekorte vorm verder verwerkt, zodat geen persoonlijke verbanden kunnen worden gelegd. De over u verzamelde informatie die persoonlijk van aard is, wordt onmiddellijk uitgesloten en de persoonlijke gegevens worden onmiddellijk verwijderd.

Wij gebruiken Google Analytics om het gebruik van onze website te analyseren en regelmatig te verbeteren. Zo kunnen we ons aanbod verbeteren en voor u als gebruiker interessanter maken. Voor de uitzonderlijke gevallen waarin persoonlijke gegevens naar de VS worden overgebracht, houdt Google zich aan de bepalingen van het EU-VS-privacyschild, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. De wettelijke basis voor het gebruik van Google Analytics is uw toestemming (Art. 6 Par. 1 S. 1 lit. a GDPR).

Informatie van de derde partij: Google Dublin, Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland, Fax: +353 (1) 436 1001.

Gebruiksvoorwaarden: http://www.google.com/analytics/terms/de.html

Overzicht gegevensbescherming: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html, verklaring gegevensbescherming: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Deze website maakt ook gebruik van Google Analytics voor toestelonafhankelijke analyse van bezoekersstromen, Dit gebeurt via de user ID. In uw klantenaccount kunt u onder “Mijn gegevens”, “Persoonlijke gegevens” de niet-toestelgebonden analyse van uw gebruik deactiveren.

https://myaccount.google.com

Informatie op het niveau van de gebruiker en de gebeurtenis die is gekoppeld aan cookies, user ID's en reclame-ID's (bijv. DoubleClick cookies, Android advertising ID, IDFA [Apple Advertiser ID]) wordt door ons 14 maanden bewaard, waarna ze automatisch wordt verwijderd.

Gebruik van Google Tag Manager: Google Tag Manager is een oplossing die marketers in staat stelt via een enkele interface websitetags te beheren. De Tool Tag Manager zelf (die de tags plaatst) is een cookievrij domein en verzamelt geen persoonlijke gegevens. De tool triggert andere tags, die zelf wel informatie kunnen verzamelen. Google Tag Manager heeft geen toegang tot die informatie. Indien op het niveau van het domein of de cookie deactivatie heeft plaatsgevonden, blijft dit geldig voor alle tracking tags die via Google Tag Manager zijn geïmplementeerd. http://www.google.de/tagmanager/use-policy.html

Social Plug-ins Facebook

Onze website gebruikt een aantal modules van de socialenetwerksite Facebook.com, uitgebaat door Facebook Inc., 1601 Zuid-Californië Ave, Palo Alto, CA 94304, VS ("Facebook"). De modules zijn te herkennen aan een van de Facebook-logo's (witte "f" op een blauwe tegel of icoon met "duim in de hoogte") of aan de vermelding "Facebook social plugin". De lijst met sociale modules van Facebook en met hun locaties vindt u hier: http://developers.facebook.com/docs/plugins. Bij uw bezoek aan onze website maakt uw webbrowser verbinding met de Facebook-server en wordt de visuele presentatie van de module ingeladen. Facebook ontvangt gegevens over die presentatie, maar ook nieuwe gegevens zoals uw IP-adres. Aan de hand van de modules weet Facebook welke pagina van onze website u bezocht hebt. Tezelfdertijd kan het uw bezoek aan die pagina koppelen aan uw Facebook-account. Indien u interactie maakt met de modules, bijvoorbeeld door te klikken op 'Vind ik leuk' of door een commentaar te posten, wordt de informatie die u doorgeeft verzonden en rechtstreeks geregistreerd op Facebook en daar bewaard. Indien u geen Facebook-account hebt, kan Facebook altijd uw IP-adres identificeren en bewaren als u op een Facebook-icoontje klikt. Meer details over de methodes die Facebook gebruikt voor datacollectie, over uw respectievelijke rechten en over de bescherming van uw privacy vindt u in het Facebook-beleid voor gegevensbescherming op de link: http://www.facebook.com/about/privacy/. Indien u niet wilt dat Facebook uw gegevens vergaart via onze website en ze koppelt aan uw Facebook-account, dan moet u zich afmelden van Facebook voor u onze website bezoekt.

Privacybeleid bij het gebruik van Twitter


De dienstfuncties van Twitter zijn geïntegreerd in onze webpagina's. Die functies worden aangeboden door Twitter Inc., 795 Folsom st., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA. Door Twitter en de "retweet"-functie te gebruiken, worden de webpagina's die u bezoekt gekoppeld aan uw account en openbaar gemaakt voor andere gebruikers. De gegevens worden op die manier ook doorgegeven aan Twitter.
We wijzen u erop dat we als aanbieder van deze website geen informatie krijgen over de inhoud van de overgedragen gegevens of over hun gebruik door Twitter. Meer details vindt u in de privacyverklaring van Twitter: http: // twitter.com/privacy.
U kunt de Twitter-instellingen voor de bescherming van uw privacy wijzigen via uw eigen Twitter-account op http://twitter.com/account/settings.

Youtube Video Plugins

Onze website maakt gebruik van videoplug-ins van de site voor het delen van video's youtube.com. YouTube is eigendom van Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS ("Google"). We insluiten video's van ons officiële YouTube-kanaal met behulp van de verbeterde privémodus van YouTube. In deze modus kunt u cookies op uw computer installeren zodra u op de YouTube-videospeler klikt, maar YouTube slaat geen persoonlijke informatie op die identificeerbaar is door
interne cookies voor het afspelen van ingesloten video's met behulp van de verbeterde privémodus.
Meer informatie over de verwerking van gebruikersgegevens vindt u in het gedeelte Privacybeleid van YouTube op: https://policies.google.com/privacy?hl=nl&gl=be
 
a brand of FREUDENBERG